11 Ocak 2008 Cuma

2007'nin Futbol Olayı

2007'nin en büyük futbol olayını sorduğumuzda en büyük ayıbı Lanus'a yapmıştık , listeye eklemeyerek. Anketin bitimine daha 3 gün var ama sonuçlar artık belli gibi. Oy kullanan 137 kişinin 57'si İngiltere'nin yıllar sonra büyük bir turnuvaya katılamamasına atmış oyunu. Bu demek oluyor ki , yüzde 41 ile anketin birincisi oldu havuç McLaren ve takımı , başarıları(!) için nane sakızlı öpücüklerimizi yolluyoruz kendilerine. Anketin ikincisi de Beşiktaş'ın Anfield Road serüveni oldu 39 oy ve yüzde 28 ile. Amacım provokasyon değildi , yanlış anlaşılmasın , ancak rengimizi belli etmemek amacıyla burnumuzun dibindekini de görmezden gelemezdik.

Kendi tek oyumun gittiği Antonio Puerta'nın vefatı hadisesi ise 24 kişinin oyuyla 3.sırada bitirdi sıralamada. Bu sonuç beni şaşırttı açıkçası , favorimdi anketi açarken. İngiltere'nin çok zorlayacağını ve birinci bitirebileceğini düşünüyordum ama bu şıkkın üçüncü sıraya da düşeceğini beklemiyordum. Sevilla yandan gelmedi , sadece 7 oy alabildi Ramos'un aşırı tüylü delikanlıları. Galatasaray burada bir tanesini aldığında kıyamet kopmuştu , Sevilla'nın duble yapması yeterli gelmedi sanırım , kimseyi tatmin etmemiş olacaklar ki %5'de kaldılar sadece. Anketi bunca gün uzatan ikiliden Corinthians burun farkıyla Toulouse'un önünde bitirdi , yazılacak bir şey yok. Son olarak , ne İngiltere , ne Anfield Road , gönüllerin şampiyonu -elbette- Lanus..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

amacı yannıs belirlemişsin burda taraflı bi oylama oluyo beşiktaşın 8-0lık olayını koyman bu futbol olayı niteliği tasımayan bi olay öle yılın olayı olacak bi tür değil yani bilmiyorum ama beşiktaş camiası seni affetmez bu camia elini masaya vurursa cok kişi altında kalır bizde pafla cıkarız haberin olsun