2 Ocak 2008 Çarşamba

David Dein

Karizmayı kendisinden hiç beklenmeyecek şekilde çizdirenlerdendir Dein , hikayesi yazılası. Yaptıkları/yapmadıkları oranında hep fazlalıkları kalan bir adam David Dein. Arsenal'de de , federasyonda da 2.başkanlık görevini yürüttüğü yıllarda , Wenger'in eli ayağı olmuştu İngiliz yönetici , teknik ekip ile yönetim arasında kurulan bağın ta kendisiydi. Üç kuruş için klübü sattı dendi , klübü yabancılarla yürütmek uğruna Hill-Wood'a sırtını döndü dendi ancak kazın ayağı öyle değil ne yazık ki. Amacı , klübü zengin sahiplere bırakarak , Arsenal'i Wenger'in sihirli parmakları altında dünyanın en başarılı yapmaktı. Önce Özbek metal zengini Usmanov'la beraber çalıştı , hisselerini kendisine sattı ancak sert kaya Peter Hill-Wood'a çarptı kendisi. Hill-Wood kemikli adamdır , 3 kuşaktır başkanlık yapan Hill-Wood ailesinin son ferdi. Her neyse , Usmanov-Dein birlikteliği fazla sürmedi tabi , bu sefer de Amerikalı spor zengini Stan Kroenke'yle el sıkıştı. Önceden Usmanov'a satmış olduğu %14'lük hisseleri de geri alamadı tabi , eli zayıfladı Dein'ın.


Daha düne kadar tribünlerde şarkıları söylenen bir adama şimdilerde laf giydirilir mi? Futbol bu , tuhaf oyun , giydiriliyor bir şekilde. Halbuki kendisi Japonya'dan dönüşü sırasında Londra'da izlediği bir maç sırasında Wenger'i keşfederek ülkenin kaderini değiştiren kişidir. O zamanlar kendisi de bilmiyor tabi bu kadar isabetli bir karar verdiğini. Arsenal'in yıllarca geçtiği süreçte Arsene Wenger kadar onun da payı olduğu konuşulur hep , fransızın da kankası , hep al gülüm ver gülüm ilişkisi oldu bu ikili arasında. Dein artık yok işte , arkasından en çok ağlayanı da Arsene tabi. Şimdilerde ne Usmanov kaldı ne de Kroenke , harcanan kendisi oldu. Hill-Wood çekildiğinde zorlar o en üstteki koltuğu David Dein , doğru tanıdıysak bunca geçen zaman. Tek rakibi ise yine bir Hill-Wood , Peter'ın oğlu , Charles Hill-Wood..

1 yorum:

firat selcuk dedi ki...

küçük hill-wood'a para tatlı gelmez umarım..

kara parasını cebine atanın adam olmaya çalıştığı bir futbol dünyasına adım adım gidilirken peter hill-wood önemli bir örnektir benim gözümde, arsenal'i milyon paundlara teslim etmediği için..