21 Ocak 2008 Pazartesi

Sirk Gibi Takım Ama..

Hoffenheim , Almanya'nın 10 milyon nüfuslu Baden-Württemberg eyaletinin , 35.000 nüfuslu Sinsheim kasabasının ufak bir mahallesinin takımı. "Banane -lan?" demeyin , devam edelim. Göt kadar mahallenin transfere harcadığı toplam para 18 milyon euro bu sene. Bulundukları lige ağır kaçanlardan yani. Chinadu "Edu" Ogbuke var mesela , Arsenal ve Liverpool isterken Almanya'nın yeşil asfaltlarını tercih etti sezon başında , maliyeti 5 milyon euro , Lincoln'le aynı yani. Brezilya 20 yaş altı takımından bile Carlos Eduardo diye de bir topçuları var ki , gözdeydi bu çocuk. Zaten herkesin ordan burdan mıncıkladığı adamı 2 avuç fındığa alamıyorsun , ona giden para da bir 7 milyon(cuk).. Per Nilsson ve Ibisevic gibi iki tane kendi milli takımlarında oynayan oyuncuları da duruyor hali hazırda. Bakıyorsun lige bunca harcanan paraya takım ilk 6'da değil. "Ee , mutluluk parayla değil" edebiyatına oldum olalı kılım , kapalı beyin koridorları yüzünden derine giremeyen adamın en kolay kaçış yoludur bu cümle. Biri Nijerya'lı , diğeri Brezilyalı , diğerleri de İsveçli , Bosnalı , Senegal'li , Türk , Çek olan takımdan ne beklersin ki? Futbolun dili de bir yere kadar demiştik , yine diyoruz. Bir yandan da; Toplam taraftar sayımız şu kadar diye sidik yatıştıran 'büyüklerimiz' vereceği 3-5 kuruşun hesabını yaparken , Alman 2.lig klübünün bu sezon salt bonservise harcadığı rakam Galatasaray ve Beşiktaş toplamıyla bir. Anlama yamukluğu yaşamayın diye diyorum , derdim "niye harcamıyorsunuz" değil -şartlar aynı değil zaten- , "birazcık gözünüzü açın".. Bu takımı yazmak nereden çıktı derseniz de , Basel'e çakmış hayvanlar 3 gollü. Gollerden biri Edu , diğeri Eduardı , diğeri de 'bizim çocuk' Selim Teber..

2 yorum:

Detharmonic dedi ki...

Bizim 2.Lig geldi gözümün önüne bir üst lige çıkınca takımı dağıtmları vs.. Üst ligte ne var peki? Orası ayrı bir hüsran dediğiniz gibi..

Borges dedi ki...

Dahasi var, teknik adamlari da Ragnick.. Eski Schalkeli, Sampiyonlar ligi tecrübesi olan filan.. Da normal degil tabi. Alman ikinci ligi kalitelidir, güzeldir, Daum gibi teknik adamlarin dahi "olagan" oldugu ortalama seyircisi de türkiye superligiinden iki bin kisi fazladir, statlari filan.. özellikle bu sene birinci ligden daha cekismeli, heyecanli geyigi dolasir.. velakin hoffenheim yine de istisnadir. Abromovic gibi basina piyango kondu. SAP'nin destegi var, milyon eurolar.. 30 bin kisilik stad yaptiracaklar 3300 nufuslu köy takimina.. Abromoviclik durum söz konusu-- Olagan degil yani.. Es-ay-pi varini yogunu buraya dokuyor..