4 Aralık 2007 Salı

Bir Düşüşün Hikayesi

Corinthians düştü.Bu takım henüz 2 sene önce şampiyon bitirdiği ligde şimdi noldu da tutunamadı? Derin devlet nedenlerini bilemeyiz elbet ancak göze batmak için uğraşan bariz durumlar var.Yabancı sahipler , ler..ler..ler.. konuşup duruyoruz; alın işte size en baba örneği.Yabancı yatırımcı demek , aynı zamanda büyük borç altına girmek demek çünkü adı üstünde yatırımcı bu , futbol insanları değiller.Bir klübü alırken ya kişisel amaçları vardır ya da çıkarları.İşlerini halletseler de halletmeseler de bir gün muhakkak çekip giderler ve klüp , o yatırımcının harcadığı büyük paraların yükünün altına girer.
Konuya dönelim.Bildiğiniz üzere bu klüp 2005 şampiyonluğunu şu iki nedenden kazandı; İlki MSI ve dolayısıyla Kia Joorabchian'ın klübe büyük paralar yatırması.Tevez'ler , Mascherano'lar , yerel yızdızlar bünyeye dahil edildi ama asıl amaç para aklamaktı.İkincisi ise o sezon 11 maçın iptal edilmesiydi.Şimdilerde maliye tarafından sorgulanan eski başkan Alberto Dualib de bunları birinci ağızdan kabul ediyor.
Bir de şu iddia var şimdi; Klübün şu anki başkanı Nelson Sanchez , kendilerini ilgilendiren diğer maçta (Goias-Internacional) , Inter oyuncularının birkaçının mücadele etmediğini söylüyor.Şimdi düştüler ya bikbik öterler.Sormazlar mı adama , geri kalan 37 maç boyunca nerelerdeydin diye? Adamlar çoktan ligde kalmayı garantilemiş , e Brezilya ligi de öyle ultra pro bir lig değil , adamlar neden asılsın , hem de deplasmanda?
Son olarak not düşeyim; Goias-Internacional maçında hakem Goias'ın kullanıp da kaçırdığı penaltıyı tekrar ettirmiş ve ikinci denemede hedefi bulmuşlar.Brezilyalılar , "inanılmaz , yok böyle bir kural" falan diyor.Anlam veremedim , Türkiye'ye buyrun o zaman..

Hiç yorum yok: