10 Kasım 2007 Cumartesi

Elhamdürillah Ekşi'ciyiz



Ülkemizin en gudubet gazetesi Yeni Şafak'ın frenk sakallı araştırmacı (!) gazetecisi Ali Murat Güven'ciim ülke üzerindeki dindar gençliğe şuradan ekşi sözlük'ü etkileri altına almaları için seslenmiş.Arkadaşın yazısı ; "“Ekşi Sözlük”, kurulduğu tarihten bu yana iki belirleyici siyasî/sosyal tavrın etkisi ve denetimi altında büyüyüp gelişti. Bunlardan ilki, günümüzde artık her biri muhtelif reklâm ajanslarına, film şirketlerine ve televizyon kanallarına “neo-liberal” pozisyonunda dağılmış bulunan; göbeği iyice salmış vaziyetteki bu yeni kimlikleriyle barlardan, rakı sofralarından kalkacak mecalleri olmasa da en azından geleneğe saygı adına hâlâ “eski tüfek” olarak adlandırılan “kıdemli solcular”ın oluşturduğu “büyük klan”…
Ki bu kesim aynı zamanda “Ekşi”nin yönetiminde de çok önemli boyutta yetki sahibi. Diğer grup ise sağ ya da sol siyasetle zerre kadar işi olmayan, hayatı daha ziyade “bel altı”ndan izleyip yorumlamayı alışkanlık hâline getirmiş, kimilerinin abazanlıkları paçalarından sapır sapır dökülen “Sev-Genç” hareketine mensup yeniyetme kesim…"
diyerek başlıyor ,


"Bir “İslâmcı” olarak kendi adıma, çeyrek asırdır eşekler gibi çalışıp, hem maaşım hem de ortağı olduğum sinemacılık firmaları üzerinden çatır çatır vergi ödediğim, kurduğum ya da yöneticilik yaptığım müesseselerde insanlar için istihdam oluşturduğum, en ücrâ noktasında askerlik hizmetimi ifâ ettiğim ve bugüne kadar kanunlarını hiç ihlâl etmeksizin tertemiz bir sicille 40'ıma bastığım bu ülkede, yani “benim ülkem”de, kendisini Tanzimat'tan bu yana Anadolu'nun yegâne sahibi sayan bir jakobenler sınıfının şamar oğlanına dönüşmemeye; onlara varlığımı her fırsatta, her yerde ve her şekilde hatırlatmaya kararlıyım." devam ediyor ve , -asıl can alıcı nokta burası- "Sizler de aynı şeyi yapın dindar gençler! Buradan hepinize acilen duyuruyorum; “Ekşi Sözlük”, uzun bir aradan sonra yeni yazar alımlarına başlıyormuş. Türk toplumunun ortak değerlerinin bir yansıması niteliğindeki bu önemli iletişim platformunu boş bırakmayıp mutlaka üye olun ve hayatın her cephesi gibi orada da varlığınızı hissettirin." diyerek son buluyor.


Sözlükte de tepkiler hemen gelmiş tabi.Kimileri Ali'ciimin yaptığı için cihad diyor , kimisi kabadayılık.ben işi burada bile fenerbahçe'ye getirip taşşaa vuran gruptayım.

Aliciimin yazısını muhakkak okuyun , uzun diye ortasında bırakmayın , yoksa fetuşcular gelip ham yapabilir , iki düz bi ters rekat ezan okutturabilir , gece yatağınızın altına saklanıp yastığınızın altına koymadığınız dişinize direk iki eliyle asılabilir.

Yukarıdaki fotoğraf da az önce paint'le yapmış olduğum dogmatik bir çalışma.amacım islami kesimden tepki toplamak.böyle de populist bir insanım , bu da bana kapak olsun.

Hakikaten , niye ciddiye alıyoruz ki?

dip not: aliciimin persepolis ve yaratıcısı Marjane Strapi hakkındaki "İran o kadar da kötü bir yer değil Strapi hanım" yazısı için nah gerideki "İran o kadar da kötü bir yer değil Strapi hanım" kısmının üstüne tıkla.

Hiç yorum yok: