20 Kasım 2007 Salı

Lamela , Muhammed




Erik Lamela 'yı hatırlayanınız var mı bilmem , bileniniz muhakkak vardır.3-4 sene önce Barcelona'nın ona genç yaşta yaptığı teklifle ünlü olmuştu bu çocuk.O zaman henüz 12 yaşındaydı , River'daydı (gerçi halen aynı takımda).100 küsür bin euro'luk teklifi reddetmişti ailesi o zamanlık.Bu çocuğu ilk Ntv'de Futbol Mundial'de görmüştüm , yaptığı hareketlere ağzım düşmemişti ama sonuçta 12 yaşındaydı , benim 32 yaşında bile yapamayacağım hareketleri yapıyor muydu? Yapıyordu.Sonraları her türlü organizasyona dahil oldu , mundar oldu.Zaga'ya bile çıkmıştı bu oğlan , iyice şebek etmişlerdi.Kız görünümlü Maradona.Artık kabak tadı veriyor bu yeni maradonalar , yeni zidanelar , yeni hedeler , yeni hödöler..





Geçtiğimiz sene endüstriyel futbol dünyası bir Maradona daha yarattı , bu seferki halis mulis Kasımpaşa çocuğuydu.Muhammet Demirci adındaki -klasik tabirle- bu çelimsiz çocuk en üst tabakası kaliteden kırıp geçilen Türkiye'nin en en en alt liginde ortalığı dağıtmış.Videolar hazırlanmış , Beigiristain'e kadar gitmiş ucu.Barcelona beğenmiş , medya organlarımızın iddia ettiğine göre Rijkaard "ölümü gör ki bırakmam" demiş çocuğu , koymuş teklifi.Demirören'in istediği rakam 5 milyon euro.
İki oyuncunun da ortak noktaları ; göbekli efsane (biz türk milleti göbeğe yatkınız , göbeksiz efsaneye göbeklisine nazaran ısınamayız.Bu millet Sergen Yalçın'ı , Zidane'dan daha çok sevdi , sırf bu yüzden) Maradona'yla ısrarla aynı cümlede geçmeleri ve Barcelona'dan teklif almaları.


Akla iki soru geliyor.İkisi de vurucu cinsten.İlki şu;

~Bu kadar globalleşmek doğru da , 12 yaşındaki veletlere paralar saçılacak kadar elzem mi? O yaşta yapılan hareketlerle potansiyel kestirilebilir mi? Kestirilirse ne kadar doğru sonuç verir?


İkinci soru ise şu;
~Lamela'nın adı çıktı , sonra bir daha duyulmadı.Yeni FM08'de gördüm bu çocuğu da aklıma geldi bu yazı.Niye olmadı bu transfer? Acaba River'ın o zamanki başkanı da Demirören gibi tüpçü müydü?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika bir yazı. Elinize sağlık...